ကမၻာေက်ာ္လိမ္နည္းဗဟုသုတပါ
Crd
လိမ္ပုံလိမ္နည္းမ်ားကိုဗဟုသုတရေအာင္လို႔တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
မယံုမ႐ွိနဲ႔ ။စမ္းၾကည့္ လိမ္နည္း ေတြပါပဲ။ ၁ မီးရဲရဲေပၚ. လမ္းျဖတ္ေလ်ွာက္ရန္ ေက်ာက္ခ်ဥ္ရယ္ သဲဆပ္ျပာ/ေရႊဝါဆပ္ျပာ
ကမၻာေက်ာ္ လိမ္နည္းမ်ား…
မယံုမ႐ွိနဲ႔ ။စမ္းၾကည့္ လိမ္နည္း ေတြပါပဲ။
၁ မီးရဲရဲေပၚ. လမ္းျဖတ္ေလ်ွာက္ရန္ ေက်ာက္ခ်ဥ္ရယ္ သဲဆပ္ျပာ/ေရႊဝါဆပ္ျပာ ဆတူ/အမ်ွေဖ်ာ္ ။လိမ္း။လိမ္းထားတဲ့ေနရာမွန္သမ်ွ မီးမဟပ္ /မီးမပူ ။
၂ ထံုးကို အ႐ုပ္စုံ ထုလုပ္ထား ။ က်ီးကန္းသည္းေျခကို ႀကိမ္လံုးထိပ္ သုတ္လိမ္းၿပီး ထံုး႐ုပ္ကို တို႔လိုက္တာနဲ႔. မီးထေတာက္၏ ။
၃ ႏွင္းဆီပန္းကို အညႇာျဖဳတ္ ။ အပ္နဲ႔. အပ္ခ်ည္ကိုျပဒါးစိမ္ ။ တြဲလ်ွက္သား အပ္ခ်ည္ပါ အပ္ကို ပန္းဖင္မွာထိုးထား ။ ပန္းထိပ္ကို ျပဒါးသုတ္ ။ အေပၚက. ေၾကးလင္ပန္း ထား တီးၾကည့္ ။ ထိုပန္း ထကမည္ ။
၄ႏို႔ဆီဗူးက္ို အေပါက္မေဖာက္ဖဲ ကုန္တာဟာ နတ္ဘုရားတန္ခိုး ေၾကာင့္မဟုတ္ပါ ။ ျပဒါးေၾကာင့္ပါ ။သံနဲ႔. ျပဒါး ဓာတ္ျပဳျမဲမို႔. သုတ္လိမ္းထားၿပီး မ်ားမၾကာမွိ ပူလာၿပီး အေငြ႔အျဖစ္ေျပာင္းလဲသြာသျဖင့္ႏို႔ဆီမ်ား ေပ်ာက္သြားတတ္ပါသည္ ။
၅။ပုလင္းေတြ ဖန္ခြက္ေတြ ဝါးတဲ့နည္းပါ ။ ဒါကေတာ့ ဟင္းႏုႏြယ္
ဆူးေပါက္႐ိုးနီပင္ပဥၥငါးပါးနဲ႔. မ်က္လွည့္ျပမည့္ ဖန္ပုလင္းေတြကို7
weeks ျပဳတ္ ။ ဝါးမဲ့သူကလဲ အစာမခံထားဘဲ 7weksတိုင္ ၄င္း ဟင္းႏုႏြယ္သတၳဳျပဳတ္ရည္ေသာက္။ စား ၿပီးမွ ဝါးရပါတယ္။
ျပဳတ္သားဝေနမွသာ ပါးစပ္ထဲေရာက္သည္ႏွင့္ အရည္ေပ်ာ္သြားစျမဲပါ ။ လ်ွာ/အာ ထိခိုက္ပြန္းပဲ့ နာက်င္ျခင္းမ႐ွိတာ ဒီနည္း ျဖစ္ပါတယ္ ။
၆။မသိုးထမင္း မသိုးထမင္း ၾကားဖူးမေပါ့ ။ ေထြေထြထူးထူးေတာ့ မထူးပါဘူး ။ အထားခံႏိုင္ေအာင္ ခ်က္ထားတာပါ ။နတ္သုဒၵါနဲ႔. ႏႈိင္းရတဲ့ထိ ၃ရက္တာ မသိုးေအာင္ စီမံထားနည္းေလးပါ ။ ထမင္းကို ေတာင့္ေတာင့္ေလးရေအာင္ငွဲ႔ ။ ပဲဆီသို႔မဟုတ္ ႏွမ္းဆီကို ထည့္ႏွပ္ ။မီးေႏြးေႏြးနဲ႔. ပတ္ခ်ာလည္ႏွပ္ ။ၿပီး က်က္ေရာ ဝါးဆန္ေဆးေတာင္းထဲ ပိတ္စိမ္းပါးခံၿပီး ခူးထားပါ ။ ၿပီး သြားလိုရာ ယူသြားရင္ ငွက္ေပ်ာဖက္/အင္ဖက္နဲ႔ထုတ္။ လိုရာယူေတာ့ ။ ေ႐ွးလူျကီးနည္းေတြေပါ့ေနာ္ ။
၇။ျမင္းအသဲကို သံပုရာရည္ နဲ႔စိမ္ ။အလိပ္ျဖစ္ေအာင္ ေသးေသးေလးေတြလုပ္ ။ အေျခာက္လွန္း။ပေယာဂ. ႐ွိသည္ဆိုကာ ေသြးေဆးနဲ႔ေရာတိုက္ ။ ဝမ္းထဲေရာက္ သြားေတာ့ အႀကီးႀကီးျပန္ျဖစ္လာေရာေလ ။ အန္ေဆးတိုက္ေရာ ။ အသားစိုင္အသားခဲေတြအန္ပါေလေရာေလ ။ ဒီနည္းနဲ ့အထက္လမ္းလိုလို ေအာက္လမ္းလိုလို ေဆးပေယာဂလိုလို ပညာမဲ့ အသိမဲ့တဲ့လူေတြဆီကေငြလိမ္စားေနၾကတဲ့ အက်င့္ဆိုးေတြပါ။
ဗဟုသုတရေစရန္
အရွင္ဇာဂရ ( မေနာေျမ )
No comments:
Post a Comment